top of page

DRANKEN GIJBELS: WIJ LESSEN AL JAREN UW DORST

historiek

De Witte van de Gijbel

Het verhaal van onze drankenhandel begon in 1938 met … boter. Louis Gijbels, beter bekend als ‘De Witte van de Gijbel’ leurde toen nog met het romige goedje in regio Brussel. Maar op een dag hield Louis het voor gezien. Hij ging voor een carrièreswitch en werd ‘biersteker’. Met paard en kar bracht hij zijn Diesterse biertjes aan de man. Louis vulde al zijn flesjes zelf. En duwde elke kurk eigenhandig in de flessenhals. Van service gesproken!

Bier in tijden van oorlog

Toen in 1940 de Tweede Wereldoorlog uitbrak in België, ging ook de tweede Gijbels-generatie aan de slag. Emiel, op dat moment veertien, sprong (letterlijk) mee op de kar vanaf 1942. Het waren spannende tijden, want af en toe werden paard én kar door de Duitsers opgeëist. Toen België werd bevrijd, kocht Emiel zijn droomvrachtwagen: een glanzende Chevrolet om alle dranken aan huis te leveren. Uit de drankenhandel vloeide enkele jaren later zelfs een café voort. Daar ontving Lisa, de vrouw van Emiel, jarenlang de klanten. Ondertussen baat de familie de zaak niet meer uit, maar er kleven mooie herinneringen aan deze periode.

Dranken Gijbels

Bloeiende zaak

Vanaf de jaren zeventig vervoegden ook de zonen van Emiel de drankencentrale. Het bedrijf groeide gestaag, met ondertussen al vier vrachtwagens op de baan. Tot op de dag van vandaag leveren wij alcoholische en niet- alcoholische dranken aan huis in Limburg. En sinds 2013 helpen wij u ook graag verder in onze winkelruimte in Paal. Naast de overvloed aan bieren vindt u er wijnen & bubbels, frisdranken en snoep. Kortom: alles om uw avond vermakelijk door te brengen!

Kom snel langs in onze familiezaak. Wij bij Dranken Gijbels helpen u met plezier bij uw bestelling en het eventuele leveren ervan!

MEER WETEN? CONTACTEER ONS!

bottom of page